Testsessie: Barcelona dag 4

De test op het circuit van Barcelona lijkt langzamerhand eentonig te worden, de Ferrari’s zijn niet bij te houden. Vandaag zette Michael Schumacher opnieuw een een baanrecord op de klokken in de Ferrari van vorig seizoen.

Stalgenoot Barrichello zette de tweede tijd op de klokken. Heinz Harald Frentzen reed in een Sauber die is uitgerust met een Ferrari motor naar de derde tijd. Sauber testte voor Bridgestone, volgens Frentzen weet het team al met welke banden men in Australië in actie komt.

Montoya hield zich bezig het bandenprogramma van Michelin. Marc Gené was ruim een halve seconde langzamer als Montoya en hield zich ook voornamelijk bezig met het testen van banden. Williams reed overigens met de auto van vorig seizoen.

Coulthard en Raikkonen kwamen vandaag ook in actie. Beide coureurs reden met de McLaren van vorig seizoen, men hield zich voornamelijk bezig met het afstellen van de bolide.

Toyota en Panis werkten opnieuw aan de verbetering van de bolide. De Toyota TF103 lijkt betrouwbaar en is daarnaast ook snel. Voor de Grand-Prix van Australië komt men nog met enkele verbeteringen, de verwachtingen bij Toyota zijn dan ook positief gestemd.

Mark Webber nam vandaag het werk over van de Braziliaan Antonio Pizzonia. Webber was vandaag de langzaamste man op het circuit maar was desalniettemin tevreden. Bij Jaguar werkt men aan het aërodynamische pakket, ook werden er enkele “runs” voor Michelin gemaakt.

1. M. Schumacher Ferrari 1:15.098
2. R. Barrichello Ferrari 1:15.404
3. HH. Frentzen Sauber 1:16.319
4. JP. Montoya Williams 1:16.639
5. O. Panis Toyota 1:16.934
6. M. Gene Williams 1:17.219
7. D. Coulthard McLaren 1:17.310
8. K. Räikkönen McLaren 1:17.977
9. M. Webber Jaguar 1:18.642