Theissen werkt aan toekomst BMW Sauber

Mario Theissen heeft vandaag in Valencia laten weten dat hij misschien na dit seizoen voor het Formule 1- team uit Hinwill blijft werken, dit ondanks een jarenlang dienstverband bij BMW.

Theissen werkt al meer dan 25 jaar bij BMW maar werkt nu samen met Peter Sauber aan de toekomst van BMW Sauber F1.
“Mijn toekomst is open, ik denk er nu nog niet aan”, aldus Theissen. “Mijn eerste prioriteit is nu de toekomst van het team. Aan het einde van dit seizoen kunnen we dan kijken wat er met mij gaat gebeuren.”

De 65-jarige Peter Sauber probeerde onlangs zijn voormalige Formule 1 – team terug te kopen van BMW, dit mislukte. Afgelopen week schreef het team zich wel alvast in voor 2010. Volgens Theissen zijn er nog opties:
“We hoefden de FIA nog geen motorencontract te laten zien. Hier kijken we nu naar, we praten nu met verschillende fabrikanten.”

Naar verluidt zouden onder andere WilliamsF1 sponsor AirAsia, en BMW Sauber partner Petronas interesse hebben om het team over te nemen. Theissen wilde hier nog niet direct op in gaan:

“Er zijn diverse partijen die interesse hebben getoond om het team over te nemen, namen noemen we nu nog niet. We kijken nu naar de individuele aanbiedingen van de verschillende partijen.”

PG