Toekomst van KL Minardi Asiatech vrijdag bekend

[photo1]De toekomst van het KL Minardi Asiatech team wordt snel bekend gemaakt. Vrijdag hebben de teambazen een vergadering over het geld dat Minardi krijgt uit de TV-opbrengsten van vorig jaar.

F1News.nl meldde gisteren nog dat Minardi al recht had op de tv-gelden. Dat was toen ook zo, echter de teambazen hebben besloten om opnieuw rond de tafel te gaan zitten.

Dit betekend dat KL Minardi Asiatech weer moet wachten op haar geld, als er vrijdag enkele teambazen zijn die niet willen dat Minardi het geld krijgt, dan kan het zelfs nog langer duren.

“Het is simpel” zegt Stoddart. “Er komt geen cent zolang de teambazen er niet uit zijn. Ik voel het alsof er met ons gespeeld wordt. We zijn een pion in een groot spel van politieke mensen. Ik ben daar niet blij mee. Ik moet het geld hebben om het seizoen af te maken.”

Het geld dat Minardi krijgt komt van het failliete Prost team. Daardoor schuift Minardi een plaatsje op en heeft het recht op het geld van de tiende plek in het contructeurskampioenschap.
Ecclestone heeft Minardi in het begin van het seizoen al 5 miljoen dollar geleend zonder rente om het team te ondersteunen. “Dit gebeurt heus niet alleen bij ons” aldus Stoddart.

Overigens heeft Minardi vandaag bekendgemaakt dat het de Quadriga Group (zie andere artikel) als nieuwe sponsor heeft weten te strikken.

Loading