Toro Rosso blijft bij Ferrari

[photo1]Even was er de speculatie over de komst van mogelijke Honda motoren bij Scuderia Toro Rosso. Maar vandaag drukte teammanager Franz Tost deze geruchten meteen de kop in, hij maakte officieel bekend dat Toro Rosso haar contract met Ferrari onlangs heeft verlengd.

“We zijn heel blij met de overeenkomst met Ferrari”, aldus Franz Tost. “Zij hebben een grote bijdrage gehad aan ons recente succes. We zijn dan ook blij dat we het contract onlangs hebben verlengd.”

Tost liet overigens ook weten blij te zijn met de huidige coureurs: “Bourdais heeft het even moeilijk gehad maar de laatste weken presteert hij uitstekend. In België was hij tot aan de laatste ronde sneller dan zijn teamgenoot (Sebastian Vettel red.).

Hiermee drukt Tost de speculatie dat Takuma Sato met de steun van Honda naar Toro Rosso zou komen de kop in. Sato test overigens volgende week wel voor het Italiaanse team.

Met het oog op de Japanse markt blijft Sato interessant, voor de grootste geldschieter van Toro Rosso, Red Bull. Red Bull wil met haar energiedrank de Japanse markt gaan veroveren. Op dit moment is Red Bull nog een heel bescheiden energiedrank in Japan terwijl het in de rest van de wereld marktleider is.

Loading