Toro Rosso soap duurt voort

Er lijkt maar geen einde te komen aan de “Scuderia Toro Rosso soap”. Het tweede Red Bull team heeft haar coureurs nog altijd niet bevestigd terwijl Scott Speed en Vitantonio Liuzzi claimen volgend jaar bij het team te rijden.

Sinds worden de aanhoudende stroom van geruchten steeds sterker. Inmiddels heeft Ernesto Visto laat weten met Scuderia Toro Rosso in gesprek te zijn om er dit jaar een aantal Grand-Prix te rijden.

Daarnaast wordt de Portugees Tiago Monteiro nadrukkelijk met team in verband gebracht. Volgens geruchten zou Toro Rosso teambaas Gerhard Berger afgelopen week een bezoek hebben gebracht aan Portugal om met Monteiro te praten. Het zou hier overigens ook over een functie als testcoureur kunnen gaan.

Robert Doornbos liet in een interview met Formule 1/ Racereport optekenen dat er bij Scuderia Toro Rosso een “klein kansje” als racecoureur zou zijn. Het ligt echter meer voor de hand dat de Rotterdammer volgend jaar in de Champcars racet en bij Red-Bull in de Formule 1 gaat testen.

Daarnaast is drievoudig Champcar kampioen Sebastian Bourdais ook nog niet uit beeld bij Toro Rosso. Zeker is in ieder geval dat de Fransman opnieuw voor het team mag gaan testen. Bourdais heeft inmiddels diverse keren aangegeven in 2008 pas een overstap naar de Formule 1 te overwegen.

Teambaas Gerhard Berger gooit onder tussen nog wat olie op het vuur door Liuzzi en Speed openlijk te bekritiseren:
“Supersterren als Michael Schumacher en Fernando Alonso zie je niet op elk feestje. Dus als we op één lijn zitten met Liuzzi en Speed, dan zetten we de samenwerking voort. Anders is het zonde van onze tijd.”

“Liuzzi en Speed hebben zo hun zwakke kanten, daar willen we met ze over in discussie.”

De “Scuderia Toro Rosso soap” zal waarschijnlijk nog even voort duren. Volgens geruchten zou Scuderia Toro Rosso volgend seizoen niet meer op volledige steun van Red Bull moeten rekenen. Teambaas Gerhard Berger die 50% eigenaar is van het team zou de helft van het budget van het team uit sponsoring moeten halen.

Berger lijkt één kleine sponsor in huis te hebben gehaald. De naam van deze sponsor is nog niet bekend gemaakt maar zou de komende maand worden gepresenteerd. Mocht Berger inderdaad 50% van het budget voor zijn rekening moeten nemen dan lijkt het voor de hand dat de Oostenrijker op zoek gaat naar in ieder geval één coureur met een flinke buidel sponsorgeld zoals Tiago Monteiro, Robert Doornbos, en Ernesto Viso.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading