Toyota en de Formule 1?

[photo1]De toekomst van Toyota lijkt met de dag onzekerder te worden. De Japanners die in 2001 met grote ambitie debuteerden pompen jaarlijks bijna 500 miljoen Euro in de sport. Hiermee Toyota F1 het grootste budget van de hele Formule 1. Grand-Prix werden er op heden nog niet gewonnen.

Vorige week liet Toyota weten de Formule 1 te verlaten als de FIA standaardmotoren verplicht gaat stellen. Vandaag vertelt Toyota F1 teambaas Tadashi Yamashina in Auto, Motor, und Sport dat zijn team de Formule 1 mogelijk in 2011 zal verlaten voor de 24 uur van Le Mans.

” We willen graag deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het definitieve besluit hierover hangt mede af van de begroting. Het is duidelijk dat er in de huidige omstandigheden met deelname aan de Formule 1 geen extra budget vrij gemaakt kan worden. Het zal dus een keuze moeten worden.”

Toyota zou in ieder geval tot 2011 nog actief blijven in de Formule 1. Daarna zou de FIA standaardmotoren verplicht willen stellen. De organisatie van de 24 uur van Le Mans staat vanaf 2012 milieuvriendelijke hybride-racewagens toe, hierin zou Toyota grote interesse hebben.

PG