Toyota en Red Bull bevestigen last minute tests

[photo1]Zoals wij gisteren al wisten te melden hebben Toyota en Red Bull vandaag bevestigd dat ze nog eenmaal zullen testen voor de Grand-Prix van Australië. Aanvankelijk zou de testsessie in Bahrein de laatste Formule 1 testsessie zijn voor de seizoensstart.

Toyota zal volgende week op het circuit van Jerez in het zuiden van Spanje testen. De nieuwe Toyota TF107 valt opnieuw tegen. Ondanks dat de Japanners het grootste budget in de Formule 1 hebben is de auto is te langzaam en niet betrouwbaar genoeg.
“We hebben duidelijk wat zaken uit te zoeken” zo reageert Ralf Schumacher. “We zullen volgende week hard werken in Jerez.”

Het team van Red Bull zal volgende week twee dagen op het circuit van Magny cours testen. Dit is niet gebruikelijk, sinds het faillissement van Prost Grand-Prix in 2001 wordt er nauwelijks getest op het Franse circuit.

Volgens geruchten zou Red Bull op het allerlaatste moment met enkele aërodynamische verbeteringen komen. Teambaas Christian Horner ontkent dit:
“Zoals gepland zullen we gewoon met het nieuwe aërodynamische pakket van de RB3 gaan rijden. Hiermee kwamen we tijdens de recente tests ook in actie.”

De Red Bull RB3 heeft tot op heden ook nog niet veel indruk gemaakt. De verwachting is dan ook dat het team dit jaar opnieuw zal tegenvallen.

Naast de twee tests zullen er volgende week ook nog een aantal shakedowns plaats vinden. Scuderia Toro Rosso zal in Mugello een shakedown verrichten met het tweede STR2 chassis. Spyker zal op het circuit van Silverstone het derde Spyker F8-VII een shakedown geven, Ferrari komt met een shakedown op haar eigen testcircuit Fiorano.

De volgende grote Formule 1 test is van 27 tot 29 maart op het circuit van Sepang in Maleisië.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading