Toyota motoren en Briscoe voor Jordan?

[photo1]Dat de Formule 1 renstal van Jordan in gesprek is met Toyota over het leveren van motor voor volgend seizoen is al geen geheim meer. Toyota heeft echter wel een voorwaarde, Jordan moet de Australiër Ryan Briscoe een stoeltje geven.

Mocht Jordan Briscoe, die uit het talentenprogramma van Toyota komt, een stoeltje geven dan kan het rekenen op een forse korting van Toyota op haar motoren. De Toyota motoren van volgend jaar zijn sowieso al stukken goedkoper dan de huidige motor van Jordan, de Cosworth krachtbron. Cosworth is nog altijd niet overgenomen en als dit gebeurd dan lijkt de prijs voor de motoren alleen maar te stijgen.

Toyota wil graag een extra team van motoren voorzien. De Japanners kunnen dan extra data verzamelen wat de ontwikkeling van het Toyota chassis alleen maar goed kan doen. Daarnaast zou Toyota ook op het gebied van banden met Jordan samen willen werken. Jordan heeft hierin interesse omdat het voor hem makkelijker wordt om met zijn team te overleven. De kans is dus groot dat er volgend jaar een Jordan Toyota met daarin Ryan Briscoe op de grid staat in Australië.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading