Toyota scoort 2e WK-punt

[photo1]Het Panasonic Toyota team scoorde vandaag zijn tweede WK-punt. De Fin Mika Salo behaalde na een sterke race een zesde plaats. Allan McNish had opnieuw pech, hij viel uit.

“Ik ben heel heel blij met het punt, het is een fantastisch resultaat voor het team.” aldus Mika Salo. “Het was een harde race maar ik kende geen enkel probleem, dus wat kan ik zeggen? Ik denk niet dat we dit punt door geluk hebben behaald. De bolide is erg snel, en is bovendien betrouwbaar. Het is nog steeds dezelfde bolide als die in Melbourne. Voor Imola hebben we verbeteringen klaar staan, dan moeten we ons nog verder kunnen verbeteren.”

[photo2]Allan McNish kende opnieuw pech: “Ik had een goede start, en maakte progressie totdat Montoya Schumacher raakte. Ik raakte de vleugel van Montoya, mijn neus en mijn linkervoorband raakte beschadigd. In de pit werd de bolide gerepareerd , maar daarna werd de bolide slechter en slechter. In bocht vier sloeg het stuur vast waardoor ik van het circuit spinde.”

“Derde race, tweede punt, het is gewoon fantastisch” aldus teambaas Ove Andersson. “We zijn trots op de betrouwbaarheid van de bolide, dit heeft Mika Salo de kans gegeven om alle drie Grand-Prix te finishen. We hebben echter nog steeds veel werk te verrichten om in de punten te finishen zonder dat er andere bolides voor ons uitvallen.

Van 2 tot 4 april test Toyota op het circuit van Valencia, Allan McNish zal alle testkilometers voor zijn rekening nemen.

Loading