Toyota terug op de grid in 2011?

De overeenkomst tussen Toyota en de Stefan GP is gestopt en dat veranderde de strategie van de japanse reus voor de toekomst van de fabriek in Keulen. De Servische ploeg was niet in staat om de toestemming te krijgen om deel te nemen aan het kampioenschap in 2010 en mogelijkheid voor 2011, Toyota vond een overeenkomst met Stefan GP niet levensvatbaar meer.

Het idee van de fabrikant voor 2011 is,Dat Toyota haar diensten zal aanbieden aan de klant(lees team) dat een partnerschap met Toyota wil aangaan.De Keulse fabriek is modern en geavanceerd en het zou onverstandig zijn om dit te sluiten.Vorige week heeft Kamui Kobayashi Sauber coureur gebruik kunnen maken van de simulator in de Toyota fabriek om de lay-out van Melbourne te leren.

Naast deze faciliteiten, heeft Toyota de ervaring en juiste mensen indienst om haar expertise aan een team te leveren.Het is Moeilijk voor te stellen dat er geen team kan worden geïnteresseerd.Blijft de vraag wat zijn de voorwaarden voor een eventueel partnerschap volgend jaar. Natuurlijk wil Toyota in de eerste plaats het de kosten verminderen van haar Duitse fabriek. Misschien veranderen ze in japan nog van gedachte en zullen ze in 2011 weer gaan deelnemen aan de F1.Dit met in het achterhoofd om de negatieve publiciteit bij de personenauto divisie weer om te zetten in een positieve.

(DO)