Toyota vindt oorzaak benzine probleem

[photo1]Het Panasonic Toyota F1 team testte de afgelopen drie dagen op het circuit van Barcelona, bij het Japanse team wilde men benzine druk problemen oplossen.

Deze benzine druk problemen zorgde ervoor dat Cristiano da Matta en Oliver Panis grote problemen kenden tijdens de eerste twee Grand-Prix. Vandaag boekte het team grote progressie, de oorzaak van het probleem werd gevonden.

“Na de teleurstelling en frustratie van de eerste twee Grand-Prix ben ik nu heel blij omdat we de oorzaak van onze benzine druk problemen gevonden hebben” aldus Oliver Panis. “We zijn nu heel dichtbij een oplossing, dat geeft me veel vertrouwen voor de Grand-Prix van Brazilië. We hebben veel data verzamelend voor de Grand-Prix van Brazilië, maar ook voor de Grand-Prix van Spanje die in mei plaats vind. Morgen testen we ook nog, hopelijk kunnen we dan nog wat nuttige data verzamelen.”

Panis komt morgen dus nog in actie op het circuit van Barcelona, in Frankrijk is testcoureur Ricardo Zonta ook druk in de weer met de Toyota. De Braziliaan zal morgen een driedaagse testsessie op het circuit van Paul-Ricard afsluiten.