Nieuwe regels uitgesteld

De Internationale Automobiel Federatie (FIA) heeft gisteren bekend gemaakt dat enkele nieuwe regels worden uitgesteld tot 2004. Traction control en launch control zullen nu het gehele jaar gebruikt mogen worden, eigenlijk zouden deze elektronica vanaf de Grand-Prix van Engeland worden verboden.

De FIA heeft problemen met de controle systemen, dat is één van de redenen waarom men de regels uitstelt. De FIA wil in elke bolide een systeem bouwen dat kan controleren of er verboden elektronica aanwezig is, aan dit systeem hangt echter een behoorlijk prijskaartje.

Men wil niet in dit systeem investeren zolang er nog een arbitrageproces loopt tegen de FIA. McLaren en Williams tekenden eerder protest aan, als de twee teams in het gelijk worden gesteld dan heeft de FIA met haar dure investering een heleboel geld verknoeid. Daarom zullen deze investeringen dus voorlopig nog niet worden gemaakt.

Williams en McLaren hebben dus gedeeltelijk hun zin gekregen, door het aantekenen van protest zijn de regels voorlopig uitgesteld. Als McLaren en Williams ook in het gelijk worden gesteld, dan worden de nieuwe regels zelfs helemaal niet ingevoerd.