GP Maleisië: Raikkonen wint allereerste GP

[photo1]De Fin Kimi Raikkonen heeft vandaag in Maleisië zijn allereerste Grand-Prix gewonnen. De McLaren piloot bleef Rubens Barrichello, en de zieke Fernando Alonso voor.

Wereldkampioen Michael Schumacher kwam niet verder dan de zesde plek, de Duitser viel terug nadat hij Jarno Trulli in de eerste bocht van de baan tikte. Door deze actie kreeg de Duitser ook “drive through penaly” opgelegd.

Jos Verstappen, Antonio Pizzonia, en Juan Pablo Montoya liepen ook schade op in de eerste bocht. Pizzonia tikte de achtervleugel van de Minardi waardoor de Braziliaan zijn voorvleugel verloor. In de chaos verloor ook Montoya zijn achtervleugel. Verstappen en Montoya reden na een bezoek aan de pits de rest van de race achteraan rond.

[photo2]De winnaar van GP van Australië, David Coulthard, moest al na drie ronden met technische problemen opgeven. Alonso kon de leiding behouden, in ronde 14 maakte Alonso een pitstop. Raikkonen kreeg de leiding in handen, deze zou hij niet meer afstaan.

Raikkonen schrijft dus de Grand-Prix van Maleisië op zijn naam, Fernando Alonso behaald zijn eerste podiumplek. Alonso had overigens te kampen met de griep.

1 K. Räikkönen
2 R. Barrichello +37.9
3 F. Alonso +59.7
4 R. Schumacher +85.9
5 J. Button + 1 ronde
6 J. Trulli +1 ronde
7 M. Schumacher +1 ronde
8 N. Heidfeld +1 ronde
9 R. Firman + 1 ronde
10 HH. Frentzen + 1 ronde
11 C. Da Matta + 1 ronde
12 JP. Montoya + 3 ronden
13 J. Verstappen + 4 ronden