Toyota zoekt versterkingen

[photo1]Met drie WK-punten ligt Toyota na zes Grand-Prix op de voorlaatste plek in het constructeurskampioenschap. Dit had men voor het seizoen niet verwacht, Toyota is hier niet tevreden mee. Om de prestaties te verbeteren heeft Toyota de geldbuidel geopend.

De technisch directeur van Renault en de ontwerper van de zeer succesvolle Renault R23, Mike Gascoyne, staat in de belangstelling van Toyota. Toyota schijnt al een bod te hebben gedaan op Gascoyne, maar Gascoyne en Renault willen niet uit elkaar.

Volgens teambaas van Toyota, Ove Andersson, is Toyota op zoek naar goede ervaren ingenieurs die technisch directeur Gustav Brunner kunnen ondersteunen.

[photo2]“Gascoyne wil bij Renault blijven,” aldus Renault teambaas Flavio Briatore. “Mike Gascoyne heeft een overeenkomst tot 2005 met ons, we willen hem graag bij het team houden, maar er is nog tijd genoeg om het contract te verlengen.”

Toyota heeft echter een zeer groot budget, geld speelt nauwelijks een rol bij Toyota. Het is echter nog maar de vraag of Gascoyne hiervoor zal vallen, voorlopig blijft de Brit gewoon bij Renault. Toyota zal dus waarschijnlijk op zoek moeten naar een andere goede ervaren ingenieur.