Transfercarrousel draait op volle toeren

[photo1]Het zogenaamde silly season in de Formule 1 is definitief los gebarsten. De laatste dagen wordt er veel gespeculeerd hoe de coureursbezetting er van volgend jaar zal uitzien maar ook welke coureurs er tijdens de Grand-Prix van Duitsland aan de start zullen verschijnen.

Grote vraag is namelijk wie er in Hockenheim naast Juan Pablo Montoya bij Williams mag rijden. Marc Gené is te licht bevonden nadat hij de afgelopen twee Grand-Prix niet kon imponeren. Antonio Pizzonia lijkt zijn logische vervanger te zijn, deze Braziliaan test namelijk ook voor team van Williams.

Williams schijnt echter ook Jordan piloot Nick Heidfeld in het vizier te hebben. Volgens geruchten zou het Britse team volgende week een shoot out willen organiseren. Heidfeld en Pizzonia mogen dan allebei testen voor Williams, de snelste coureur zou Ralf Schumacher tot de Grand-Prix van Hongarije mogen vervangen.

Mark Webber lijkt volgend jaar vrijwel zeker één van de twee Williams coureurs te worden. De Australiër rijdt nu nog bij Jaguar. Er zijn ook geruchten die melden dat Webber dit seizoen al de overstap zou maken, bij Jaguar ontkent men dit echter.

Daarnaast staat ook Giancarlo Fisichella op het lijstje van Williams. Gisteren maakte Frank Williams nog een compliment aan het adres van Fisichella nadat hij in Engeland als zesde over de finish kwam. Jacques Villeneuve wordt ook in verband gebracht met het team, de laatste tijd worden deze geruchten echter steeds zwakker.

B.A.R piloot Anthony Davidson staat ook het lijstje van Williams. Davidson zou ook in de belangstelling staan van Sauber, de Brit zou Fisichella mogen vervangen mocht deze naar Williams vertrekken.

Jarno Trulli heeft ook nog geen zitje voor volgend seizoen. De Italiaan zou de teamgenoot van Ralf Schumacher bij Toyota willen worden. Trulli wil namelijk van zijn manager Flavio Briatore af. Briatore is teambaas van Renault en strijkt maar liefst 40% van het inkomen van Trulli op.

Mark Webber zou dan ook weer een optie zijn om het plek van Trulli in te nemen. Webber heeft nauwelijks nauwe banden met de Formule 1 renstal van Renault, daarnaast is Flavio Briatore onder in de indruk van de Australiër. Webber wordt ook nog bij Toyota in verband gebracht. Mark Webber zit dus in een zeer luxe positie, diverse teams willen hem namelijk inlijven. De sleutel van de transfermarkt ligt waarschijnlijk ook in handen van Webber.