Trulli: “Lotus kan niet strijden met andere teams”

Jarno Trulli verwacht dat Lotus in de eerste fase van het nieuwe seizoen het tempo van andere teams niet kan bijhouden. Tijdens zijn laatste test in voorbereiding op het nieuwe seizoen was de Italiaan 4,3 seconden langzamer dan snelste man Nico Rosberg.

“We zijn niet gelukkig met de snelheid die we op dit moment hebben”, aldus Trulli tegen Autosport.com “Meer zit er momenteel niet in, er staat ons een boel werk te wachten de komende tijd.”

“De voorbereiding op het nieuwe seizoen was beperkt en we hebben hard moeten werken om de auto op tijd klaar te krijgen voor de testfase en de eerste race in Bahrein. De auto is raceklaar maar echt strijden met de andere teams zit er niet in, misschien wel met Virgin.”

Trulli denkt dat er de eerste vier races niet veel zal veranderen. “Als we eenmaal in Europa zijn zal het beter gaan. De betrouwbaarheid is gelukkig in orde en ik ben blij dat ik nog een flink aantal ronden heb kunnen rijden de afgelopen twee dagen.”

“We zijn hier om er achter te komen welke problemen we hebben, die zullen we later oplossen. Momenteel is er weinig aan te doen.”

(JP)