Twee testcoureurs voor Jordan

[photo1]De Hongaar Zsolt Baumgartner en de Tsjech Jarek (Jaroslav) Janis zijn vandaag gepresenteerd als testcoureurs van Jordan Ford. Zowel Baumgartner als Janis komen uit in het Internationale Formule 3000 kampioenschap, opvallend is echter dat geen van beide coureurs voor het Jordan Junior team Super Nova rijdt.

Ondanks dat Baumgartner al in zijn derde seizoen FIA F3000 zit, kan hij nog geen potten breken. Jarek Janis nam in 2001 alleen deel aan de race in Monza, voor Nordic Racing, in 2002 kwam de Tsjech niet in de F3000 in actie. De tweede race van dit seizoen startte Janis als vijfde, en eindigde de race als vierde.

Jarek Janis zal aan het einde van zijn Formule 3000 seizoen twee dagen met Jordan testen, de test zal plaats vinden op het circuit van Silverstone.

Zsolt Baumgartner zal tijdens de Grand Prix van Duitsland en Hongarije tijdens de open testsessie op vrijdag in actie komen. Vorig jaar reed Baumgartner tijdens de Hongaarse Grand Prix al enkele demonstratieronden in de Jordan, destijds was Baumgartner de eerste Hongaar die een Formule 1 bolide bestuurde.

Jordan en Baumgartner gaan binnenkort dus weer wat geschiedenis schrijven; Baumgartner word de eerste Hongaar die tijdens een Grand Prix aan een officiële sessie zal deelnemen. De verwachting is dat door Baumgartner de interesse voor de Formule 1 in Hongarije flink zal toenemen. Daarnaast verwacht de organisatie van de Grand Prix van Hongarije, door onder andere de deelname van de Hongaar, meer toegangskaarten te kunnen verkopen.