Uitgebreid wintertestprogramma voor Raikkonen

[photo1]Kimi Raikkonen kan een zwaar Formule 1 – testprogramma van Ferrari in de winter tegemoet zien. De Fin zal deze winter ongeveer 9000 kilometer gaan testen, dit staat gelijk aan 30 Grand-Prix afstanden.

In de maand december zal Raikkonen meer kilometers maken dan hij in een heel seizoen maakt. Hiermee lijken ook de geruchten dan de wereldkampioen van 2007 niet meer gemotiveerd zou zijn naar de prullenmand te kunnen.

Afgelopen weekend verloor Raikkonen de zicht op het prolongeren van zijn titel.
“Ik dacht al sinds mijn uitval in de Grand-Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps niet meer aan de titel”, aldus Raikkonen na de race op Fuji. “Ik ben altijd blijven pushen maar de achterstand in het kampioenschap was gewoon te groot geworden. Ik wist al dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat ik de titel zou verliezen.”

“Ik richt me nu op de laatste twee Grand-Prix en volgend seizoen. Er gaat door nieuwe reglementen volgend jaar heel veel veranderen. We gaan uitgebreid testen en rond de kerst zullen we evalueren hoe we staan en waar we nog moeten verbeteren.”