Veranderingen binnen Cosworth Racing

[photo1]Na een studie van 5 maanden zijn er vandaag een aantal zaken binnen Cosworth Racing, de motorenleverancier van Jaguar, Jordan, en Minardi, gewijzigd.

Zo zal Tim Routsis met onmiddellijke ingang de manager van Cosworth Racing worden. In het verleden was Routsis al manager van PI research, het bedrijf van Jaguar dat onder andere elektronica voor de Formule 1 bolides produceert. Routsis vervangt Brendan Connor, Connor vertrekt omdat hij op zoek is naar een andere uitdaging. Verder is er binnen het management van Cosworth flink met het personeel geschoven, de hertstructurering moet ervoor zorgen dat er kosten worden bespaard.

Routsis moet Cosworth Racing naar de top brengen. Jaguar heeft laten weten dat de prestaties van de motor in 2003 niet slecht waren, alleen bij Minardi en Jordan zou Jaguar op motorisch vlak verbetering willen zien. Waarschijnlijk zal Cosworth Jordan en Minardi volgend jaar van een sterkere en nieuwere versie van de motor voorzien zodat ook deze teams progressie kunnen boeken.