Verkoop Spyker F1 bijna rond

Spyker Cars en het cosortium van Vijay Mallya en Michiel Mol hebben een principe akkoord gesloten over de verkoop van Spyker F1. De enige die nog met de verkoop moeten instemmen zijn de aandeelhouders van Spyker, dit lijkt echter geen probleem te zijn.

Mol en Mallya hebben hun bod verhoogd naar 88 miljoen Euro, het eerste bod van het cosortium was 80 miljoen Euro. Ruim een jaar geleden kocht Spyker Cars haar Formule 1 team voor een kleine 80 miljoen Euro.

Spyker Cars heeft zeer hard onderhandelt met het cossourtium van Mol en Mallya. De Nederlandse sportwagenfabrikant dreigde zelfs het Formule 1 team failliet te laten verklaren zodat Mol en Mallya konden fluiten naar een overname. Mol en Mallya besloten toen een hoger bod te doen, dit tot grote vreugde van de aandeelhouders van Spyker.

De toekomst van Spyker Cars lijkt voorlopig te zijn veilig gesteld. De Nederlandse sportwagenfabrikant wil zich nu alleen richten op haar core business, het verkopen en produceren van luxe sportwagens.

In het nieuwe team van Mol en Mallya lijkt Mallya de overhand te krijgen. De steenrijke ondernemer uit India krijgt 3 van de 5 zetels in de raad van commisariseren. Het verliest zeer waarschijnlijk haar Nederlandse nationaliteit, Mallya zal waarschijnlijk een Indiaanse nationaliteit willen aanvragen. Daarmee lijkt na ruim een jaar al een einde te komen aan het eerste Nederlandse Formule 1 team.

Loading