Doornbos vlamt in kwalificatie

[photo1]Robert Doornbos zal zijn eerste Grand Prix voor Red Bull Racing morgen aanvangen vanaf een schitterende 10e startplaats. Op het door regen geteisterde Shanghai International Circuit was de 25-jarige Rotterdammer de revelatie van de dag door continue enorm competitief te zijn. Met een plek op de vijfde startrij was Doornbos vandaag onder andere de snelste van de vier Red Bull rijders!

Al in de derde vrije training vanmorgen toonde Red Bull Racing zich erg competitief op een natte baan. Na veertig minuten trainen topten David Coulthard en Robert Doornbos de tijdenlijsten in hun RB2. Alleen omdat Doornbos de laatste twintig minuten verstek liet gaan, en de baan langzaam opdroogde, viel hij terug tot de achttiende positie.

Ook in het eerste deel van de kwalificatie liet Doornbos zich niet van de wijs brengen op het uiterst natte en gladde asfalt. Door continue rond de tiende positie te blijven hangen, plaatste de nieuwbakken RBR racecoureur zich gemakkelijk voor de tweede afvalsessie. Met de in de regen sterker presterende Michelins, vechten alle vier de Red Bull coureurs (Speed, Liuzzi, Coulthard en Doornbos) in de tweede kwalificatie mee om een plaats te bemachtigen voor de derde en laatste kwalificatiesessie. Maar alleen de Nederlander is de enige van het stel die zich nota bene bij zijn kwalificatiedebuut direct bij de laatste, en beste, tien rijders mag voegen. Na ook in de derde 15 minuten durende sessie alles te hebben gegeven, kwalificeert Doornbos zich uiteindelijk als tiende bij zijn debuut voor Red Bull Racing!

Robert Doornbos: “Alsjeblieft, dit is alvast mijn eerste visitekaartje! De Michelin banden waren vandaag fantastisch en het team heeft echt een goede wagen neergezet. Om me bij mijn debuut direct in de top tien te kwalificeren en de beste Red Bull rijder te zijn is natuurlijk een prima resultaat. Ik verheug me enorm op de race en ik denk dat we een wel eens een erg goede strategie kunnen hebben!”

Bron: Robert Doornbos media

Loading