Verstappen in beeld bij Spyker F1

[photo1]Spyker F1 wil Jos Verstappen binnenkort laten testen. Het Nederlandse Formule 1 team bevestigde vandaag in Barcelona dat het met Verstappen gaat praten. De intentie van Spyker F1 is om Verstappen tijdens de Belgische Grand-Prix op de vrijdag als derde coureur in te zetten.

Michiel Mol van Spyker F1 reageerde tegenover Formule 1/ Racereport als volgt:
“Ik vond het meteen een hartstikke leuk idee. Dan maken we er in Spa-Francorchamps een Nederlands feestje van. Ik denk dat heel veel Nederlanders het geweldig zouden vinden om Jos te zien rijden.”

Volgens Mol wordt Verstappen niet gebruikt om Christijan Albers onder druk te zetten. Wel wil Mol Verstappen voor de Belgische Grand-Prix al laten testen. Wel gaf Mol toe dat hij met het gerucht wordt overvallen, Spyker zou juist vanochtend pas over het idee hebben gesproken.

Het idee van Spyker is dat Jos Verstappen met al zijn Formule 1 ervaring het team zou kunnen helpen. Het is echter alweer drie jaar geleden dat de Nederlander voor het laatst in een Formule 1 auto reed.

“Michel houdt me op de hoogte” zo reageert Verstappen. “Misschien wil het team horen wat ik van de auto vind. Het is niet alleen maar een kwestie van een paar rondjes rijden op Spa. Formule 1 rijden verleer je niet. Het is misschien even wennen, maar het remmen, sturen en gas geven is hetzelfde.”

Verstappen kwam sinds zijn A1GP avontuur met team Nederland niet meer in actie. De Nederlander nam enkel deel aan enkele karting wedstrijden.

Spyker heeft al vier testscoureurs in dienst, voor het Nederlandse team zou het testen van Verstappen voornamelijk een publicitaire stunt zijn. Naar de ledenaantallen van de fanclubs kijkend is Verstappen nog altijd de populairste Nederlandse coureur. Verstappen reed van 1994 tot 2003 107 Grand-Prix waarin hij twee podiumplekken en 17 WK-punten behaalde.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading