Verstappen in Italië

[photo1]Jos Verstappen vloog gisteren na zijn succesvolle test in de Minardi PS01 naar Italië. In het Italiaanse Faenza waar de Minardi fabriek is gevestigd paste Verstappen het HANS systeem.

Het HANS systeem is vanaf dit seizoen verplicht, het systeem moet bij een crash de nek van de coureur beschermen. Verstappen reed nog niet eerder met HANS, bij de aankomende tests in de nieuwe Minardi PS03 wil Verstappen het systeem wel gaan gebruiken.

De Minardi PS03 nadert inmiddels de voltooiing. De bolide zal in de tweede of derde week van februari gereed zijn. De bolide is echter niet het grootste probleem, dat zijn de banden.

[photo2]Stoddart doet er momenteel alles aan om voor de eerste test een overeenkomst met Bridgestone te beklinken. Alle teams die Bridgestone momenteel van banden voorzien krijgen de banden gratis, Minardi zal moeten betalen. Stoddart vindt de prijs van de banden momenteel te hoog, deze loopt in de miljoenen Euro’s. Stoddart heeft inmiddels een klacht ingediend bij de FIA, deze zal de zaak zeer binnenkort bekijken.

Verstappen bereid zich inmiddels voor op zijn eerste test met de Minardi PS03. Trainer Simon Jones, die de Nederlander ook bij Arrows trainde, zal er alles aan doen om Verstappen in perfecte conditie te houden.

Loading