Verstappen lonkt naar Champcars

[photo1]Jos Verstappen liet vandaag na een lange periode van stilte in het dagblad De Limburger wat meer los over zijn plannen in de autosport.

“Ik wil in 2005 weer aan de bak, racen en niet zoveel tijd “over” hebben als nu, echter is de situatie waar in we zitten niet makkelijk. Maar een terugkeer ten koste van alles, is hij niet van plan.

Begin dit jaar zag het er rooskleurig uit voor het Verstappen-kamp. Een stoeltje bij Jordan zou binnen bereik zijn, en het was alleen kwestie van tijd tot het contract getekend zou worden. Michel Perridon, de eigenaar van Trust, had ondertussen via diverse kranten laten weten dat we Verstappen in 2004 bij Jordan zou zien als rijder, maar het werd uiteindelijk niets. “We konden zelf er niet meer tussen komen, Perridon was te gehaast bezig.”Mensen die de Formule 1-jungle niet kennen, zouden het klusje wel even klaren. Je ziet het resultaat,” aldus Verstappen.

De keuze of hij nog een jaar achteraan in de Formule 1 rond wil rijden of dat hij een goed stoeltje kan bemachtigen in de Champcars, is hij nog niet uit. Maar waarschijnlijk zal het de Champcars series worden in Amerika. “Kijk, Formule 1 heeft vaak niets met sport te maken. Dat is mijn grootste frustratie. Soms denk ik wel eens: had ik maar evenveel talent in een andere sport waar de invloed van geld minder belangrijk is. Dan had ik kunnen laten zien hoe goed ik ben. Bij de Champcars kun je nog strijd leveren. Dat trekt me aan, natuurlijk besef ik dat het voor het gezin niet ideaal is. De kinderen hebben geen trek in een dergelijk avontuur. Die hebben hier hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar ik ben wel gemotiveerd om dat avontuur aan te gaan, ik zou nog één keer iedereen willen laten zien dat ik wel degelijk een topcoureur ben.”

Bron: Dagblad de Limburger

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading