Verstappen pakt wederom de eerste plek in Spa

Max Verstappen heeft vandaag opnieuw indruk gemaakt tijdens de Grand Prix van Spa. Met een knappe eerste plaats wist hij zijn concurrenten achter zich te laten en weer belangrijke punten te scoren voor het kampioenschap. Een kampioenschap welke wellicht al wel beslist is.

Volg het laatste F1 nieuws.

Verstappen startte de race vanaf de zesde positie, achter concurrenten als Sergio Perez, Leclerc, Norris en Lewis Hamilton. Het beloofde een spannende strijd te worden, aangezien Redbull tot op heden het dominante team van dit seizoen is geweest. Verstappen en zijn team Red Bull Racing waren dan ook vastberaden om de Mercedessen, Ferrari’s en Mclarens uit te dagen en het gevecht aan te gaan.

Bij de start won Verstappen direct al twee plaatsen doordat Piastri en Sainz met elkaar het gevecht aangingen en elkaar toucheerde. Verstappen toonde daarna zijn pure snelheid en wist het gat met de Mercedes-coureur steeds kleiner te maken.

Ook tijdens de pitstops wist Verstappen een strategisch voordeel te behalen ten opzichte van zijn teamgenoot Perez. Het Red Bull-team wist hem met een snelle bandenwissel weer de baan op te sturen, en liep daarmee flink in op zijn ploeggenoot. Dit gaf Verstappen de kans om voorbij te gaan aan zijn teamgenoot.

Na de pitstops was het verschil tussen Verstappen en de rest dusdanig groot dat hij zijn positie veilig kon stellen. Met deze eerste plaats voegde Verstappen 30 punten toe aan zijn totaal in het kampioenschap, waarmee hij zijn eerste positie verstevigde. Daarachter is het nog erg spannend met Mclaren die het steeds beter lijken te doen en Aston Martin welke het lastig heeft. Desondanks zal Mclaren met een slecht gevoel terugkijken op deze GP.

Na afloop van de race was Verstappen tevreden met zijn prestatie, maar gaf hij ook aan dat er nog ruimte is voor verbetering. Hij ging nog even in op de boordradio’s met zijn engineer welke het gedurende het hele weekend lekker aan het kibbelen waren. Verstappen deed dit dan ook af met een grapje.

Het seizoen is pas halverwege en er staan nog vele races op het programma. Verstappen is desondanks al bijna niet meer in te halen en kan over een paar races alweer kampioen worden. De volgende paar races zullen bepalen wanneer dit precies kan gebeuren. Daarnaast zal het ook uitwijzen of Sergio Perez ook volgend seizoen zijn teamgenoot zal blijven.