F1 Nieuws

Verstappen verwacht chaos door opvallend besluit organisatie Chinese GP

Verstappen verwacht chaos door opvallend besluit organisatie Chinese GP
BSR Agency
F1 Nieuws

Verstappen verwacht chaos door opvallend besluit organisatie Chinese GP

Verstappen verwacht chaos door opvallend besluit organisatie Chinese GP
BSR Agency

Max Verstappen verwacht een chaotisch weekend op het circuit van Shanghai. De Formule 1-teams hebben dit weekend maar één training, waarna de kwalificatie voor de sprintrace al verreden wordt. Dat allemaal op een circuit waar de coureurs en teams al vijf jaar niet geweest zijn. Verstappen geeft aan Sky Sports zijn mening over deze manier van racen.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat er weer Formule 1-auto's gaan rijden in China. Dat betekent dus ook dat het voor de coureurs een uitdaging wordt, aangezien de huidige generatie van deze Formule 1-bolides nog zelfs geen kilometer hebben afgelegd op het Shanghai International Circuit. En juist nu zullen de coureurs na de eerste training meteen de sprintkwalificatie moeten rijden, wat de F1-teams de nodige hoofdpijn zal bezorgen.

Organisatie China schildert delen circuit

Daarnaast heeft de organisatie in China de baan ook nog eens geschilderd op sommige plekken, in plaats van het asfalt te vervangen. Dat, samen met het sprintweekend, zorgt bij Max Verstappen voor het gevoel dat het weleens een chaotisch weekend kan gaan worden in China.

"Ik weet niet wat dat [de geschilderde delen] doet met de grip op de baan, dus daar moeten we achter gaan komen. Het is voor iedereen hetzelfde, maar we moeten gewoon een goede VT1 hebben en hopelijk hoeven we niet te finetunen", aldus regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Ondanks dat de Nederlander meermaals heel succesvol door de sprintraces heen kwam [7 overwinningen in 12 sprintraces], is Verstappen op zijn hoede. "Ik denk dat het bij de Sprint over het algemeen altijd een beetje meer een vraagteken is en altijd een beetje meer chaos met zich meebrengt, wat volgens mij in zekere zin een goede zaak is voor de F1", zei Verstappen. "Van mijn kant is het op dit moment nog vrij onbekend. We hebben hier nog niet met deze nieuwe auto’s gereden, dus ik weet niet echt hoe we hier gaan presteren. De tijd zal het leren en ik maak me er niet al te veel zorgen over."

Verstappen is momenteel bezig aan zijn zoektocht naar zijn vierde wereldtitel op een rij. Van de eerste vier races wist hij er drie te winnen, terwijl hij in Australië de finish niet haalde door remproblemen. In China kan hij de eerste coureur worden in 25 jaar die in de eerste vijf races van het seizoen, alle vijf op poleposition weet te starten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties