Verstappen wederom betrokken bij vechtpartij [ UPDATE ]

[photo1]Jos Verstappen heeft wederom voor onrust gezorgd tijdens een dag karten, Verstappen deed net als Michael Schumacher mee aan de Wintercup die in Kerpen verreden werd. De Limburger zette halverwege de race zijn kart aan de kant, stapte uit om vervolgens op de vuist te gaan met een toeschouwer.

De reden waarom Verstappen de toeschouwer sloeg is onbekend. Een paar jaar geleden ging Verstappen ook al eens op de vuist tijdens een dag karten. Toen was hij met vrienden op de kartbaan van het Belgisch-Limburgse Maasmechelen. Een rechtzaak leidde destijds tot een schikking met het slachtoffer.

Tijdens de race had Verstappen het ook al aan de stok met een andere coureur. Naar aanleiding van een eerder akkefietje wilde Verstappen de rijder van de baan drukken, aldus de baancommissaris in Kerpen. Er is door de baancommissie een onderzoek ingesteld en de Duitse bond is op de hoogte gesteld van het incident.

Dit nieuws komt voor Verstappen op een ongunstig tijdstip. De Montfortenaar meldde eerder bijna rond te zijn met Minardi, het enige struikblok was de motor. Net nu Minardi bekend heeft gemaakt de beschikking te krijgen over Cosworth blokken in 2003 overkomt Verstappen dit.

[ UPDATE ]

Zoals nu blijkt is het niet Jos Verstappen geweest die aanleiding gaf tot het handgemeen, maar was het de vader van een mede-karter.

In twee andere heats was Verstappen al in aanraking gekomen met een deelnemer, waarbij Verstappen veel schade opliep. Als in de Formule Super A Verstappen wederom in contact komt met deze deelnemer loopt Verstappen zoveel schade dat hard rijden onmogelijk wordt. Wanneer Verstappen later op een ronde wordt gezet door de kopgroep, komt Verstappen deze karter wederom tegen, nu eindigen de twee samen naast de baan.

Als Verstappen uit zijn kart stapt wordt hij uitgescholden door de vader van zijn tegenstander, daarna grijpt hij Verstappen bij zijn helm. Na duw- en trekwerk kan Verstappen uiteindelijk ontsnappen.

Loading