‘’Vettel verloor door tekort aan brandstof” – Ron Dennis

Voormalig F1 teambaas Ron Dennis denkt te weten waarom Vettel de laatste ronden van de race snelheid verloor op de concurrentie. Niet een slecht functionerende bougie, maar het tekort aan brandstof zou de oorzaak zijn van de langzame tijden die vettel plotseling op de klokken zette.

Dennis baseert zijn mening op het feit dat de ontwerper van de RB6, Adrian Newey, zijn auto’s op de limiet ontwerpt met een bijgaand geringe tolerantie. Het zou daardoor best kunnen dat de tank van de Red Bull wagens net aan de kleine kant ontworpen is, waarbij een misrekening in het brandstofverbruik van de Renault motor nu redelijk grote gevolgen kan hebben.

De mening van Dennis wordt tevens ondersteunt door het feit dat Vettel de laatste ronde van de race een hele snelle tijd neer kon zetten om Rosberg van zich af te houden. Dennis weet voorts te melden dat een dergelijk verval in rondetijden kan duiden op een andere setting van de ECU, en hij kan het weten want de McLaren Group, waar Denis nog steeds directeur is, levert de ECU’s aan alle F1 teams.

Tijdens de race zelf werd er over de boordradio van Vettel gemeld dat hij een uitlaat kapot zou hebben, maar het zou goed kunnen dat dit een afleidingsmanoeuvre is geweest voor de concurrenten en het publiek.

(MP)