Vettel vervangt Kubica in Indianapolis

[photo1]Robert Kubica doet toch niet mee aan de Grand-Prix van Amerika. De Poolse BMW Sauber coureur kwam vandaag niet door de medische tests. De doctoren vinden het voor Kubica nog te gevaarlijk om nu al te gaan racen. De test – en reservecoureur van BMW Sauber, de 19-jarige Duitser Sebastian Vettel, zal Kubica vervangen.

Kubica verklaarde kort voor en kort na de test zich top fit te voelen. De doctoren bevestigende fitheid van Kubica. De doctoren zijn echter bang voor hersenbeschadigingen als Kubica voor de tweede keer in korte tijd crasht. Wanneer Kubica weer mag racen is nog niet duidelijk. Voor de Grand-Prix van Frankrijk, die over twee weken plaats vindt, zullen de doctoren een nieuwe test afnemen.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld want ik voelde me genoeg om te racen”, aldus Kubica. “Maar ik respecteer de beslissing. De beslissing is gemaakt omdat de doctoren bang zijn voor hersenbeschadiging als er een tweede klap komt zo vlak na de crash in Canada. Ik ga nu naar huis. Ik wens Sebastian het beste. Het is goed voor hem en ik ben er zeker van dat hij goed zal presteren.”

Vettel verklaarde in Amerika het volgende:
“Natuurlijk kijk ik uit naar mijn eerste Formule 1 race. Ik had alleen gehoopt dat het onder andere omstandigheden zou komen. Het is nooit leuk als je teamgenoot niet kan rijden omdat hij een ongeluk heeft gehad. Ik ken het circuit van Indianapolis nog niet. Ik heb me wel zo goed mogelijk voorbereid en krijg morgen twee keer 90 minuten de kans om het circuit te leren kennen.”

Vettel maakte nog nauwelijks kilometers in de Formule 1. De Duitser maakte wel indruk in de Formule 3 Euro Series (2e in de 2006, 5e in 2005) en Formule BMW (kampioen in 2004).

De tweede testcoureur van BMW Sauber, Timo Glock, zal dit weekend reservecoureur zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading