F1 Nieuws

Viaplay weet Formule 1-rechten in Nederland voor langere tijd te behouden

Viaplay weet Formule 1-rechten in Nederland voor langere tijd te behouden
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Viaplay weet Formule 1-rechten in Nederland voor langere tijd te behouden

Viaplay weet Formule 1-rechten in Nederland voor langere tijd te behouden
HOCH ZWEI/BSR Agency

Viaplay zal ook de komende jaren de Formule 1-races blijven uitzenden in Nederland. In 2021 werd duidelijk dat Ziggo Sport, jarenlang rechtenhouder van de Formule 1 in Nederland, de rechten kwijt was geraakt aan het Scandinavische bedrijf. Viaplay had toen een deal van drie jaar weten te strikken en heeft de overeenkomst met de FOM nu verlengd met vijf seizoenen!

De afgelopen weken kwamen er veel geruchten naar buiten over de verdeling van de F1-rechten in Nederland. Ziggo Sport en Viaplay zouden allebei kans maken op het verkrijgen van deze rechten en het was lange tijd onduidelijk welke partij op pole position lag. Sportmarketeer Chris Woerts had al duidelijk gemaakt dat er deze week een antwoord werd verwacht en dat antwoord is inmiddels gekomen.

Volgens Erik van Haren, gerenommeerd journalist van De Telegraaf met veel bronnen rondom de familie Verstappen, heeft Viaplay de Formule 1-rechten voor de komende jaren weten te bemachtigen. De streamingdienst van de Nordic Entertainment Group blijft tot en met 2029 de F1-races uitzenden in de Nederlandse huishoudens.

Viaplay moet in de buidel tasten

Dat Viaplay in Nederland de Formule 1-rechten heeft weten te behouden is razend knap van de Scandinavische partij. De afgelopen maanden kwam Viaplay namelijk vooral negatief in het nieuws, vanwege de donkerrode cijfers. Begin dit jaar werd er zelfs een reddingsplan gelanceerd, waarbij de dienst zich terugtrok uit een aantal landen en meerdere 'original' series en films cancelde. Daarnaast kwamen er investeringen vanuit het Franse Canal+ en de Tsjechische investeringsmaatschappij PPF, welke samen een gezamenlijk belang van 58,5% in Viaplay kregen, waardoor het bedrijf de schulden af kon betalen.

Na deze investering heeft Viaplay de F1-rechten dus weten te bemachtigen en daar hebben ze een flinke zak geld voor moeten neerleggen. Waar ze de rechten tussen 2022 en 2024 voor dertig miljoen euro per seizoen hadden ingekocht, moesten ze nu 45 miljoen euro per seizoen betalen. In totaal heeft Viaplay 225 miljoen euro betaald om de komende vijf jaar de Formule 1 uit te blijven zenden in Nederland en Ziggo Sport af te troeven.

Volgens De Telegraaf wordt de deal later deze maand officieel bekend gemaakt vanuit Viaplay.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties