Villeneuve geeft Sauber de schuld

[photo1]Jacques Villeneuve geeft toe dat hij te weinig racesnelheid in de Grand-Prix van Australië. Volgens de 33-jarige coureur lag dit echter niet aan hem maar aan de Sauber.

“In de eerste paar ronden verloor ik veel posities omdat de voorkant van de auto totaal geen grip had”, aldus Villeneuve op zijn officiële website. “Gedurende de hele race had ik een tekort aan downforce in vergelijking met de rest van het veld. Ik had zachte banden en dat was zeker niet de goede keus. De auto was erg onrustig en na de pitstop waren we gewoon te langzaam. Het was een hele slechte race en ik voel me schuldig voor mijn fans en de mensen die me steunen.”

“Maar ondanks dat hebben we belangrijke informatie kunnen verzamelen. Dingen zullen beter gaan als we een paar Grand-Prix heb gereden. Na de race was ik totaal niet moe, dat betekent dat mijn training in de winter het gewenste effect heeft gehad. We hebben nog veel te doen maar ik kijk uit naar de volgende Grand-Prix. Aan mij zal het niet liggen, ik ben er klaar voor.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading