Villeneuve snelste, McLaren MP21 maakt debuut

[photo1]Tijdens de eerste testdag van deze week op het circuit van Barcelona heeft Jacques Villeneuve in de nieuwe BMW-Sauber de snelste tijd gereden. De Canadees reed de meeste ronden, en was ruim acht tienden van een seconde sneller dan Gary Paffett die de tweede tijd neerzette. Paffett reed met de interim-bolide, uitgerust met V10 motor, en was iets sneller dan teamgenoot de la Rosa die de derde tijd noteerde.

[photo2]De testdag van vandaag stond vooral in het teken van het debuut van de nieuwe McLaren. Teamgenoot van Gary Paffett, Pedro de la Rosa, kreeg de eer om vandaag voor het eerst te mogen rijden met de McLaren, die de naam MP4-21 heeft meegekregen. De la Rosa reed negentien ronden over het Spaanse asfalt. Morgen zal Juan Pablo Montoya het stuur overnemen van de Spanjaard.

Nick Heidfeld was de langzaamste rijder van de dag op een vierde positie. De Duitser kwam vandaag in actie met de oude auto en moest ruim een seconde toegeven op Villeneuve in de nieuwe BMW. Wel was het een productieve dag voor het BMW-Sauber team, in totaal werden er door Heidfeld en Villeneuve 166 ronden afgelegd op het Spaanse circuit.

Morgen zal er opnieuw getest worden in Barcelona.

Testsessie Barcelona dag 1
01. J. Villeneuve – BMW – 01:17.242
02. G. Paffett – McLaren – 1:18.066
03. P. de la Rosa – McLaren – 1:18.247
04. N. Heidfeld – BMW – 1:18.471

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading