Volkswagen niet in de Formule 1

[photo1]Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft voorlopig geen plannen om de Formule 1 in te komen, dit heeft het bedrijf vanmiddag officieel bevestigd.

Volgens diverse wilde geruchten zou Volkswagen in de Formule 1 willen debuteren , dit zou onder de naam Skoda gebeuren. Volkswagen werd in 1995 eigenaar van Skoda.

Het nieuwe team dat de Amerikaan Nickserson aan het opzetten is zou dan van Skoda motoren worden voorzien. Skoda is al meer dan honderd jaar actief in de Autosport. Momenteel komt Skoda in het wereldkampioenschap rally uit, na 2 races wacht de Tjechische autofabrikant echter nog steeds op punten.

Het nieuwe team van Nickerson word nu waarschijnlijk door Arrows van motoren voorzien. Arrows heeft de rechten van de Hart motor en het Britse team ontwikkelde in 1998 en 1999 ook een eigen motor.

De Amerikaan Nickerson is overigens een vriend van Walkingshaw. Het AP05 chassis is momenteel in de Arrows fabriek in Leafield, de monteurs van Arrows maken het oude chassis van Prost gereed voor het plaatsen van een motor.

Nickerson zou volgens de reglementen al in Maleisië aan de start moeten staan. Daarvoor moet hij nog 2 coureurs , een motor, en een contract met een bandleverancier vinden.

Loading