Voorbeschouwing Jaguar

[photo1]Na een rustpauze van drie weken is het Jaguar Formule 1 team naar Budapest vertrokken om aan de 13e ronde van het Formule 1 wereldkampioenschap deel te nemen.

Budapest heeft de Grand-Prix nu al zestien jaar, het circuit van Budapest ligt in een dal is daardoor door de fans helemaal te overzien. Het circuit is vooral bekend omdat inhalen hier heel erg moeilijk is.

Niki Lauda
“Dit is een moeilijk circuit voor de teams. Het circuit is erg stoffig, het circuit zal dus veel van de auto en vooral van de banden vragen. Ook vergt het veel van onze coureurs, de coureurs kunnen niet uitblazen omdat er geen grote lange rechte stukken zijn. Irvine heeft hier ooit op het podium gestaan, dus hij kent het circuit heel goed. Ik weet dat Irvine van het circuit geniet, De La Rosa doet dit ook, we kijken dus uit naar een leuk weekend. We werken met Michelin aan de strategie, ondanks dat zal het voor veel teams een moeilijk weekend worden.”

Eddie Irvine
“De Hungaroring kan heel leuk zijn, ik hou wel van het circuit ondanks dat het inhalen zeer moeilijk is. In 1999 werd ik hier nog derde. Voor de fans is het genieten hier, Budapest is nabij en de baan is goed te overzien. Na drie weken kijk ik er ook naar uit om weer achter het stuur te kruipen.”

Pedro De La Rosa
[photo2]”Voor veel teams zal het zwaar worden. Het circuit is stoffing dus men kan niet zolang op de banden blijven rijden. Het asfalt is heel ruw, vorig jaar stonden mijn banden na vijf ronden in de warm-up al helemaal onder de blisters. Ik verwacht dat dit niet veranderd is, met de hoge temperaturen zal Michelin erg belangrijk voor ons zijn. We moeten onze nieuwe pakket beter leren kennen om de auto van volgend jaar te verbeteren. Het team heeft de afgelopen drie weken erg hard gewerkt, ik ben ervan overtuigd dat de bolide is verbeterd.”

Loading