Davidson in actie voor Minardi

Britisch American Racing en KL Minardi Asiatech hebben zojuist bekend gemaakt dat Anthony Davidson zal gaan racen voor KL Minardi Asiatech. Hij zal daar Alex Yoong vervangen, die volgens teambaas Paul Stoddart van Minardi een paar races rust krijgt.

Lange tijd was onzeker wie Yoong zou vervangen, en of hij wel vervangen zou worden. De voornaamste kandidaten waren Brian Herta en Jos Verstappen.

Davidson is momenteel testcoureur bij BAR waar hij in 2001 deze baan kreeg aangeboden na een zeer succesvol Formule 3 seizoen bij Carlin Motorsport, waarbij Europees kampioen werd.

Davidson zal uiteraard tijdelijk zijn werkzaamheden bij BAR neerleggen, hij blijft echter onder contract staan bij BAR, verwacht wordt dat hij na de Grand Prix van België zijn werk als testcoureur weer voortzet.

BAR-teambaas Dave Richards: “We zijn blij dat we Anthony de kans kunnen geven om de komende twee races bij Minardi te rijden. Het is een geweldige mogelijkheid voor een jonge Britse coureur om in de Formule 1 te racen, we wensen hem alle succes toe. Ik ben er zeker van dat hij het goed zal doen bij Minardi, aangezien hij de laatste twee jaar voor ons testte.”

Minardi-teambaas Paul Stoddart: “Het is vanzelfsprekend dat het een moeilijke beslissing was om Alex twee weken te laten rusten, maar het is duidelijk dat hij het moeilijk had tijdens de kwalificaties. Ons team is geen team dat zijn coureurs in de steek laat, daarom was het logisch dat we Alex even te ontheffen van de grote druk die op zijn schouders staan tijdens de Grand Prix weekenden.”

Loading