Voorbeschouwing Sauber

[photo1]Het team van Petronas Sauber is klaar voor de Grand-Prix van Hongarije. Het circuit van Budapest staat te boek als langzaam en staat garant voor saaie races.

“De vangrails staat niet nabij de baan maar toch doet het circuit van Hongarije ons denken aan de Grand-Prix van Monaco” aldus technisch-directeur Willy Rampf. “Beide circuits hebben korte rechte stukken en vragen om maximale downforce.”

“De temperatuur is hoog dat maakt het moeilijk voor de coureurs. Inhalen is heel heel moeilijk, dit betekend dat de kwalficatie belangrijk is. Voor de kwalificatie proberen we de balans en de downforce perfect af te stellen. De pitstop strategie is ook erg belangrijk.”

Nick Heidfeld
“Ik hou wel van Hongarije, de race is leuk omdat je constant op je hoede moet zijn. Je moet goed uitkijken of er een kans is om een bolide in te halen, die kansen krijg je niet veel! Het is een moeilijk circuit met nauwe bochten. Ik ben altijd snel geweest op dit circuit, in de Formule 1 en Formule 3000, vorig jaar werd ik 6e, ik hoop dat resultaat dit jaar te kunnen herhalen.”

Felipe Massa
“Ik ben nog nooit in Hongarije geweest, ik zal de stad Budapest vanuit een stuntvliegtuig bekijken. Ik zal met de Nationale stuntvlieg kampioen van Hongarije Peter Berenyi meevliegen, sponsor Red-Bull gaf me deze kans. Ook ga ik coureur en Hongaar Zsolt Baumgartner ontmoeten.”

Loading