Voorbeschouwing Toyota

[photo1]Voor ronde 14 van het wereldkampioenschap Formule 1 vertrekt het team van Panasonic Toyota F1 naar België. Het circuit van Spa-Francorchamps ligt net over de Duitse grens, het circuit ligt slechts een steenworp van de fabriek van Toyota in Keulen.

Het circuit is 6947 meter lang, hiermee is dit het langste circuit van de kalender. Enkele permanente stukken circuit en openbare wegen voor enkele fantastische hoge snelheidsbochten. Het circuit is dit jaar een klein beetje veranderd, bij de uitgang van de bus stop chicane zijn de bochten iets minder scherp gemaakt.

Toyota vertrekt met goede moed naar België, twee weken geleden finishte beide bolides nog in Hongarije. Vorig jaar testte Toyota nog op Spa, het team beschikt dus over belangrijke data.

Ove Anderson
“Twee bolides aan de finish in Hongarije was fantastisch, dit resultaat willen we herhalen. Zoals ik al het hele jaar roep, we moeten de verwachtingen niet te hoog maken. In het begin van dit seizoen behaalde we enkele goed resultaten, waardoor mensen meer gingen we verwachten, we moeten echter elke race nog leren.”

Mika Salo
[photo2]”Spa is het beste ding in België. Het is absoluut een van mijn favoriete circuits, ik hoop dat de bolides sneller zijn dan in Hongarije. Elke race is moeilijk nu, de concurrentie is erg snel, maar zoals altijd zal ik mijn uiterste best doen.”

Alan McNish
“Ik kan niet wachten om te beginnen, de snelle bochten maken het een fantastisch circuit om op te rijden. Onze motor is erg sterk, dus dit moet een voordeel zijn. Daarnaast denk ik dat de bolide hier beter is dan op alle andere circuits. Ik heb nog maar vier races dit seizoen, dus ik moet elke kans pakken om me te bewijzen. In Spa betekent dit meestal dat we goed naar het weerbericht moeten kijken.”

Loading