F1 Nieuws

Voormalig topman van Max Verstappen-sponsor vervolgd door Openbaar Ministerie

Voormalig topman van Max Verstappen-sponsor vervolgd door Openbaar Ministerie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig topman van Max Verstappen-sponsor vervolgd door Openbaar Ministerie

Voormalig topman van Max Verstappen-sponsor vervolgd door Openbaar Ministerie
Red Bull Content Pool

Voormalig Jumbo-topman Frits van Eerd wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd vanwege corruptie en valsheid in geschrifte. De Nederlander zal op 16 september voor de rechter moeten verschijnen. Mogelijk moet Van Eerd ook nog terechtstaan voor het witwassen van geld, maar dat onderzoek is nog niet afgerond.

Van Eerd raakte in opspraak toen de politie en de FIOD (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) op 13 september 2022 een inval deden in zijn woonhuis gelegen in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Dat deden de twee instanties op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van geld en goederen via onder meer onroerendgoedtransacties, de handel in auto's en sponsorcontracten in de motorsport.

Sponsoring Verstappen

Anderhalve week na de politie- en FIOD-inval besloot Van Eerd een stapje terug te doen als topman van supermarktketen Jumbo. Zijn opvolger, Ton van Veen, besloot vervolgens om de sponsoractiviteiten van Jumbo in de sportwereld op te schorten. Zo verdween de naam van Jumbo uit het wielrennen en de schaatswereld. Ook de sponsoring van Max Verstappen verdween.

De Nederlander werd al lange tijd gesponsord door Jumbo, maar door de verdenkingen aan het adres van Van Eerd kwam daar op 1 januari 2024 een einde aan. De samenwerking tussen Verstappen en Jumbo dateerde uit Verstappens karttijd.

Meer problemen voor Van Eerd

Naast Van Eerds rechtszaak op 16 september komt er mogelijk nog een andere rechtszaak bij. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Volgens het AD loopt er namelijk ook nog een onderzoek naar Van Eerd voor het witwassen van geld en goederen.

Mocht Van Eerd schuldig worden bevonden aan corruptie door de rechtbank, dan kan de Nederlander maximaal vier jaar de gevangenis ingaan. Daarbij komt mogelijk nog eens maximaal twaalf jaar als Van Eerd schuldig wordt bevonden aan valsheid in geschrifte (maximaal zes jaar) en het witwassen van geld en goederen (eveneens maximaal zes jaar).

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties