F1 Nieuws

Voormalig trainer Max Verstappen onthult 'mind games' met Lewis Hamilton: 'Dat deden ze'

Voormalig trainer Max Verstappen onthult 'mind games' met Lewis Hamilton: 'Dat deden ze'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig trainer Max Verstappen onthult 'mind games' met Lewis Hamilton: 'Dat deden ze'

Voormalig trainer Max Verstappen onthult 'mind games' met Lewis Hamilton: 'Dat deden ze'
Red Bull Content Pool

Volgens Bradley Scanes probeerden Max Verstappen en Lewis Hamilton er alles aan te doen om elkaar dwars te zitten tijdens het 2021 Formule 1-seizoen. In dat jaar vochten de twee wereldkampioenen een titelstrijd uit met elkaar, waar over tientallen jaren nog steeds geschreven en gesproken zal worden en Scanes maakte het van dichtbij mee.

De Brit was in die periode de personal trainer van Max Verstappen in de Formule 1 en was het grootste deel van een Formule 1-weekend de rechterhand van Verstappen. Hij heeft van dichtbij mee mogen maken hoe fel de strijd tussen Verstappen en Hamilton was en tegenover Sky Sports F1 geeft Scanes nu aan dat beide coureurs werkelijk alles uit de kast haalden om elkaar het leven zuur te maken.

Hamilton was in 2021 op zoek naar zijn achtste titel - waarmee hij het record voor meeste kampioenschappen alleen op zijn naam kon zetten - terwijl Verstappen zijn eerste titel probeerde te winnen. Samen met het feit dat de auto's bijna gelijk waren aan elkaar, zorgde dit ervoor dat de strijd al snel vijandig werd en beide coureurs er alles aan deden om de overhand te hebben op de ander. Daarbij kwamen ook 'mind games' kijken.

"Als iemand die in de sport werkt, beschouw ik mezelf als zeer gelukkig om deel uit te hebben gemaakt van dat seizoen. We waren er getuige van hoe twee van de beste aller tijden het tegen elkaar opnamen, nek aan nek, race na race. Die kans krijg je niet vaak", begint Scanes bij de Britse F1-zender.

Daarna vertelt de voormalig personal trainer over de mind games die zowel Verstappen als Hamilton gebruikten dat jaar: "Het zijn de kleine dingen die ze proberen te doen om elkaar te overtreffen. In de cooldown room na een race was het: wie duurde het langst om zich klaar te maken voor het podium en nam daarmee het meeste tijd in beslag? Dat soort kleine mind games speelden ze met elkaar."

Haat tussen Red Bull en Mercedes

Overigens was de strijd tussen Hamilton en Verstappen niet de meest gespannen. Het waren juist de teams die ervoor zorgden dat het soms 'lelijk' werd in 2021. Volgens Scanes kon je in de paddock ook echt voelen dat er 'haat' was tussen Mercedes en Red Bull Racing, waarbij hij vanuit Red Bull ook wat woede creëerde richting het Duitse team.

"Het was super, super gespannen. Je kon het voelen in de paddock, je kon het overal voelen. Er ontstond bijna een soort haat tussen Red Bull en Mercedes. Als je ze voorbij liep in de paddock, dacht je echt bij jezelf: 'Grrr...'. Maar het was uiteindelijk geweldig. Voor de sport heeft het veel goeds gebracht", aldus Scanes.

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties