Webber oppermachtig in Barcelona

Mark Webber was het hele weekend al de snelste en was dat ook vandaag in de race. Webber reed vna start tot finish aan de leiding. Lewis Hamilton crashte in de voorlaatste ronde waardoor Fernando Alonso en Sebastian Vettel het podium compleet maakten.

Webber maakte een perfecte start en maakte vervolgens perfect gebruik van de snelheid van de Red Bull- bolide. Achter Webber raakten Kubica, Rosberg, en De la Rosa elkaar. De la Rosa viel als gevolg van de botsing later uit.

Webber reed ondertussen weg van Vettel en de rest van het veld. Achter Vettel bleef Hamilton aanhaken, na de eerste pitstop na de Brit de tweede plek zelfs over.

Hierachter was het Alonso voor Michael Schumacher en Jenson Button. Vooral tussen Schumacher en Button ontspon zich een mooi gevevcht. Button was duidelijk sneller maar Schumacher wist zijn positie op een knappe manier te verdedigen.

Tegen het einde van de race leken de posities verdeeld totdat Sebastian Vettel plotseling door de grindbak ging. De remmen van de Red Bull – bolide bleken bijna versleten waardoor Vettel deze nog nauwelijks mocht gebruiken. Alonso kon voorbij komen waardoor een podium uit het zicht leek.

Twee ronden voor het einde begaf het linkervoorwiel van Hamilton het echter waarna een klap in bandenmuur volgde. Webber won uiteindelijk voor Alonso en Vettel die alsnog op het podium terecht kwam. Michael Schumacher reed zijn beste race van het seizoen en eindigde als vierde.

Spanje, race
1 M. Webber Red Bull 1:35:44.101
2 F. Alonso Ferrari + 24.065
3 S. Vettel Red Bull + 51.338
4 M. Schumacher Mercedes Grand Prix + 62.195
5 J. Button McLaren + 63.728
6 F. Massa Ferrari + 65.767
7 A. Sutil Force India F1 + 72.941
8 R. Kubica Renault + 73.677
9 R. Barrichello Williams + 1 ronde
10 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 1 ronde(n)
11 V. Petrov Renault + 1 ronde
12 K. Kobayashi Sauber + 1 ronde
13 N. Rosberg Mercedes Grand Prix + 1 ronde
14 L. Hamilton McLaren + 2 ronden
15 V. Liuzzi Force India F1 + 2 ronden
16 N. Hulkenberg Williams + 2 ronden
17 J. Trulli Lotus F1 + 3 ronden
18 T. Glock Virgin Racing + 3 ronden
19 L. Di Grassi Virgin Racing + 4 ronden

(pg)

Loading