Webber wil bij Red Bull blijven

Mark Webber heeft in Turkije laten weten dat hij volgend jaar graag bij Red Bull wil blijven. De Australiër die dit seizoen sterk presteert heeft een aflopend contract.

De 31-jarige Webber is onlangs de onderhandelingen gestart voor volgend jaar. Volgens eigen zeggen zijn er diverse Formule 1 teams geïnteresseerd in zijn diensten voor volgend jaar.

“Ik ben vrij aan het einde van het jaar maar ik zou hier graag willen blijven”, aldus Webber. “Maar ik wil een competitieve auto, als ik achter in het veld moet vechten voor posities dan pak ik liever de mountainbike of ga ik wandelen met mijn hond.”

“Ik ben nog steeds volledig gemotiveerd, en heb het goed naar mijn zin. Ik houdt van dit team en rijdt graag in de auto.”

Ook het contract van de teamgenoot van Webber, David Coulthard, loopt aan het einde van het seizoen af. Volgens de laatste roddels in de paddock zou Coulthard aan het einde van dit jaar zijn helm aan de wilgen hangen. De Schot zou dan vervangen worden door Sebastian Vettel van Red Bull’s zusterteam Scuderia Toro Rosso.

Loading