F1 Nieuws

Will Buxton herinnert zich eerste ontmoeting met 'tovenaar' Max Verstappen: 'Hij maakte mensen kwaad'

Will Buxton herinnert zich eerste ontmoeting met 'tovenaar' Max Verstappen: 'Hij maakte mensen kwaad'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Will Buxton herinnert zich eerste ontmoeting met 'tovenaar' Max Verstappen: 'Hij maakte mensen kwaad'

Will Buxton herinnert zich eerste ontmoeting met 'tovenaar' Max Verstappen: 'Hij maakte mensen kwaad'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen steekt ondertussen al jaren met kop en schouders boven de rest van het Formule 1-veld uit. De Nederlander heeft zijn eerste kampioenschap gewonnen in 2021, waarna hij de twee jaren daarop op dominante wijze de titel binnen wist te slepen. Verstappen wordt ook gezien als de grote favoriet voor de komende twee seizoenen, waardoor hij een vijfvoudig wereldkampioen kan zijn als de nieuwe reglementen van start gaan in 2026.

Voor veel mensen is dat geen verrassing, omdat Verstappen vanaf het eerste moment in de Formule 1 aantoonde dat hij een speciaal talent was. Op slechts zeventien jarige leeftijd - en met maar één jaar ervaring in de Europese Formule 3 - liet Verstappen dingen zien die andere coureurs niet konden. Maar voor Will Buxton was het al eerder duidelijk dat we nog veel zouden horen van Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport.

Buxton was namelijk aanwezig op de Florida Winter Series in 2014, waar ook Max Verstappen actief was. De Nederlander maakte daar zijn debuut in de 'single seaters', aangezien hij in de jaren ervoor alleen in de karts gereden had [en daar alle kampioenschappen had gewonnen]. In gesprek met de Red Flags Podcast kijkt Buxton terug op dit evenement, waarbij hij nog goed weet dat Verstappen een aantal deelnemers goed kwaad maakte, omdat hij dingen kon waar anderen alleen van konden dromen.

"Het waren allemaal open gegevens. Je kon dus zien wat anderen deden, wat de coureurs deden. En weet je, je kon de overlays van Max zien tegen een aantal van deze jongens, de crème de la crème van de Formule 3 in die tijd. En hier komt dit vroegrijpe kleine kind uit de karts. En hij was sneller dan zij. En hij deed dingen met de auto en hij deed dingen in de bochten die geen van hen kon nadoen", begint Buxton.

"En hij maakte veel mensen kwaad, want ik denk dat sommigen op dat moment het teken aan de wand zagen: "Weet je, nu deze jongen er is, gaat mijn toekomst er heel anders uitzien, want ik dacht dat ik de beste was, maar ik kan niet wat deze jongen doet. En hij heeft geen ervaring en ik heb dat wel al."

Verstappen trok direct de aandacht

Tijdens de Florida Winter Series, waar onder andere ook Lance Stroll en Nicholas Latifi reden, waren alle ogen direct gericht op Max Verstappen. Iedereen wist dat ze met een speciale coureur van doen hadden, iets wat Toto Wolff later in het jaar ook direct doorhad. Volgens Buxton is de Nederlander vanaf zijn eerste moment in een F3-auto aangetoond dat hij een goochelaar is achter het stuur.

"Het was meteen duidelijk. Je hoefde alleen maar naar zijn on-boards te kijken en naar zijn data. Hij was vanaf het begin een tovenaar", aldus de F1TV-presentator.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties