Williams overwoog andere motor

Williams rijdt volgend jaar weer met Cosworth motoren, Cosworth bevestigde dat deze week. Volgens Williams aandeelhouder Toto Wolff werd er intern gesproken om te kiezen voor een andere motorenleverancier.

Wolff kocht zich begin vorig jaar in bij Williams. Hij maakte nu deeluit van de directie en heeft daarin ook stemrecht.

“In het begin van het seizoen hadden we het moeilijk, misschien waren de verwachtingen ook wel wat te hoog”, aldus Wolff. “We waren misschien te optimistisch over de motor.”

Williams liet na enkele Grand-Prix al weten teleurgesteld te zijn in de motor. De afgelopen Grand-Prix strijd Williams echter steeds voor de punten.

“We hebben intern gesproken over een andere motorenleverancier. Maar Cosworth heeft nu de juiste weg gevonden. De Cosworth motor is niet duur, en we zijn het nummer 1 team van Cosworth. Dit speelt mee.”

Volgens Wolff is de toekomst rooskleurig:
“We verliezen volgend jaar twee sponsoren. Maar aan de andere kant hebben we ook gesprekken met een aantal potentiële sponsoren.”

Volgens Wolff is de kans groot dat Barrichello en Hulkenberg volgend jaar opnieuw samen voor Williams rijden.
“Ik ben heel tevreden over de coureurs. Nico Hulkenberg is misschien wel de beste jonge coureur op dit moment, hij mist alleen nog de ervaring. Mijn steun hebben ze, en mijn stem telt even zwaar als de andere leden in de directie.”

(pg)