Doornbos geeft Jordan’s klop

[photo1]Robert Doornbos heeft vanmiddag in de inaugurele Grand Prix van Turkije zijn beste seizoensresultaat voor Minardi geboekt door als 13e over de streep te komen. In de hardbevochten 58 ronden tellende race op het Istanbul Park circuit bleef Doornbos uiterst verdienstelijk beide Jordans voor.

Ondanks enkele schermutselingen bij de start tussen Felipe Massa en Ralf Schumacher, weet Robert Doornbos knap zijn 17e gridpositie in handen te houden in een enerverende eerste ronde. Beide Minardi coureurs gebruiken de eerste paar ronden om in hun raceritme te komen, alvorens ze gezamenlijk met hun opmars door het veld starten vanaf positie 16 en 17. In ronde 09 halen zowel Doornbos als Albers Jordan-rijder Narain Karthikeyan in. Wanneer in ronde 14 Michael Schumacher en Mark Webber ook samen een aanvaring hebben, schuift Doornbos op naar de 15e plaats.

Een ronde later duikt Doornbos naar binnen voor zijn eerste reguliere pitstop, waarna hij in 18e positie terug de baan opkomt. Wanneer ook zijn teamgenoot zijn pitstop gemaakt heeft, blijft Doornbos tien ronden in de slipstream van Albers hangen, om hem vervolgens in ronde 25 in te halen. Vanuit deze 17e positie gaat de 23-jarige Rotterdammer verder met zijn jacht op de beide Jordans. Het uitvallen van Nick Heidfeld en Michael Schumacher bezorgt Doornbos twee posities winst halverwege de wedstrijd. Na zijn tweede tankbeurt in ronde 36 nestelt Doornbos zich eerst tussen Karthikeyan en Monteiro om vervolgens in ronde 48 door te schuiven naar de dertiende plaats wanneer ook Karthikeyan zijn derde geplande stop heeft gemaakt. Doornbos, die en passant in de voorlaatste ronde ook nog zijn persoonlijk snelste rondetijd noteert, finisht de 58 ronden tellende race uiteindelijk op dezelfde benoemenswaardige dertiende positie.

Robert Doornbos: “Ik ben blij met mijn race en dit resultaat, helemaal omdat ik de hele race enorm hard gepushed heb. De auto voelde de hele race goed aan, dus complimenten aan mijn engineer en monteurs! Het is top om vandaag onder andere voor de Jordans te eindigen. De nieuwe onderdelen op de wagen pakten dit weekend goed uit. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix in Monza, waar we ook een nieuwe motor zullen krijgen!”

Insight F1 Motorsport Report

Loading