Williams vanaf 2007 met Toyota motoren

[photo1]Vandaag kwam dan eindelijk na maanden van geruchten de bevestiging, Williams en Toyota zullen vanaf 2007 partners worden. Gisteren werd de driejarige overeenkomst beklonken en vandaag maakte beide partijen het wereldkundig. Vanaf 2007 zal Williams worden voorzien van Toyota motoren.

Uiteraard zijn beide partijen uitermate blij met de deal. “Het is geweldig om samen te gaan werken met een team dat zo’n grote staat van dienst heeft in de autosport,” liet Kazuo Okamoto, de vice-president van Toyota weten. Ook de grote baas van Toyota Motorsport, John Howett, liet in een reactie weten erg blij te zijn met de voorgenomen samenwerking. “We hopen dat deze samenwerking voor beide partijen een stap voorwaarts zal betekenen. Hopelijk kunnen Williams en Toyota elkaar naar de top brengen.”

Natuurlijk mocht de reactie van Frank Williams niet ontbreken. “Deze overeenkomst met Toyota is voor Williams van cruciaal belang. Toyota is een bedrijf met een enorm goede reputatie, dat in elke tak van sport weet te slagen. We zijn er trots op dat we de komende drie jaar gebruik kunnen en mogen maken van hun motoren.”

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading