Doornbos rijdt knappe derde tijd

[photo1]De Nederlandse fans op Hockenheim mochten vandaag met recht trots zijn op hun massaal meegenomen driekleur. Op de vierenhalve kilometer lange Hockenheimring reed Robert Doornbos namelijk in de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland een keurige derde tijd. Ook de test- en reservecoureur van Red Bull Racing zelf was in zijn nopjes met deze prestatie. “Ik geniet altijd van het circuit en de sfeer hier. Maar nu helemaal!” aldus de enthousiaste 24-jarige Rotterdammer.

Zoals gebruikelijk legde Doornbos in de eerste sessie tussen 11:00 en 12:00 uur veel ronden af om eerst een goede basis set-up te vinden en aansluitend een druk bandenprogramma af te werken. Verdeeld over een viertal runs reed Doornbos in totaal 25 ronden. Zijn snelste tijd van 1:17.835 gaf hem een nette vijfde positie in handen.

Nadat tijdens de lunch een korte onweersbui het circuit had aangedaan, keek Doornbos het eerste half uur van de middagsessie aanvankelijk de kat uit de boom. Nadat de baan was opgedroogd, legde hij drie runs af waarin hij zijn dagprogramma verder vervolgde. Door tegen het vallen van de vlag een tijd neer te zetten van 1:16.549 sloot hij de dag af op een opvallende derde positie!

Robert Doornbos: “Het resultaat van vandaag geeft me een goed gevoel. Niet alleen hebben we ons gedurende de sessies continue verbeterd, ook mijn tijd van vanmiddag mag er zijn. Het ziet er naar uit dat we hier competitief zijn, dus ik hoop dat we deze positieve vibe morgen en zondag vast kunnen houden. Ik heb sowieso een sterke band met Hockenheim, omdat ik hier vorig jaar mijn Grand Prix debuut maakte. Ook nu zitten er weer veel Nederlanders op de tribunes, dus ik hoop dat ze vandaag hebben genoten!”

Robert Doornbos Media

Loading