Wilson uit ziekenhuis

[photo1]De teamgenoot van Jos Verstappen, Justin Wilson, is vanmiddag uit het ziekenhuis ontslagen. De Brit reed tijdens de Grand-Prix van Maleisië na 56 ronden de pits in, Wilson had hevige pijn en kon zijn armen niet meer bewegen.

De monteurs hadden maar liefst 8 minuten nodig om Wilson uit de bolide te krijgen. Daarna werd Wilson afgevoerd naar het ziekenhuis, daar kreeg injecties tegen de pijn en werd een scan gemaakt. Wilson bleek ongedeerd, wel kreeg hij te horen dat hij de komende dagen rustig aan moet doen. De deelname van Wilson aan de Grand-Prix van Brazilië komt echter niet in gevaar.

“Ze hebben een scan van me gemaakt, maar er was niets beschadigd” aldus Justin Wilson. “Ik voel me nu redelijk goed, ik ga de komende dagen rusten. De deelname aan de Grand-Prix van Brazilië komt niet in gevaar, ik heb tijd genoeg om weer fit te worden.

Paul Stoddart loofde prestatie van Wilson om het zo lang uit te houden.
“Wilson had geen enkele beweging in arm of schouder toen hij de pits in kwam. Het duurde 8 minuten voordat we hem uit de auto hadden, hij was toen in zeer slechte conditie. Het was ongelofelijk, alleen Wilson zal weten hoeveel pijn hij had. Ik wist niet dat hij zo kon doorzetten, dit is kaliber waar kampioenen van gemaakt zijn.”

Minardi gaat de komende dagen naar het HANS systeem kijken, het team wil het systeem aanpassen. Rubens Barrichello reed tijdens de race overigens niet met HANS, de Braziliaan kreeg na een medisch advies toestemming van de FIA om zonder HANS te rijden.

Loading