Yamamoto zeer waarschijnlijk vervanger Albers– Update

Officieel is het nog niet. Maar Sakon Yamamoto gaat zo goed als zeker Christian Albers’ vervanger worden bij Spyker. Teambaas Collin Kolles wil nog niks bevestigen maar naar verwachting gaat dat donderdag gebeuren.

Yamamato is geen onbekende voor de Formule 1. Vorig jaar reed hij al 6 Grand-Prix voor Super Aguri F1 als vervanger van Franck Montagny. In 2005 was Yamamoto testcoureur van Jordan. Yamamoto is waarschijnlijk ook de oplossing in het conflict tussen Spyker F1 en Super Aguri.

Dit conflict spits zich toe op de zogenaamde “chassisrel” en de “Giedo van der Garde soap”. Volgens Spyker F1 rijdt Super Aguri met een illegaal chassis dat van Honda overgenomen zou zijn. Daarnaast menen zowel de Nederlanders als de Japanners recht te hebben op de diensten van Giedo van der Garde. Slachtoffer van het verhaal is Van der Garde die tot op heden nog steeds niet kan beschikken over een superlicentie.

Yamamoto is dit jaar actief in de GP2 series waar hij nog geen punten scoorde. Wel komt de Japanner over het algemeen beter uit de verf komt dan teamgenoot Ho Pin Tung.

Narain Karthikeyan, Christian Klien, en Marcus Winkelhock lijken niet langer kanshebbers voor het tweede Spyker stoeltje te zijn. De drie coureurs kunnen het benodigde budget niet op tafel leggen.

Eerder vandaag bedankte de talentvolle Duitser Nico Hulkenburg voor het tweede Spyker stoeltje. De Duitser lijkt wel het budget te hebben maar zijn manager, Willi Weber (ex-manager Michael en Ralf Schumacher), liet weten zijn coureurs nooit bij Spyker F1 onder te willen brengen. Spyker F1 teambaas Collin Kolles liet in een reactie weten nooit zaken te willen doen met Willi Weber.

Yamamoto heeft het benodigde budget om de 7 resterende Grand-Prix voor Spyker F1 te rijden. De Japanner wil maar al te graag instappen. Dat Yamamoto ook voor een schikking zorgt met Super Aguri F1 is voor Spyker F1 een bijkomend voordeel.

Christijan Albers beraadt zich nu op juridische stappen tegenover Spyker F1. Albers meent dat zijn persoonlijke sponsoren schade hebben geleden en heeft daarnaast volgens eigen zeggen ook nog recht op geld van Spyker F1. Albers zegt de beschikken over mondelinge en schriftelijke toezeggingen van het team waaruit blijkt dat hij het seizoen zou mogen afmaken. Volgens de advocaat van Albers lijkt de Nederlander volledig in zijn recht te staan. Spyker F1 wil vooralsnog niet inhoudelijk op de zaak reageren.

Edwin Scholten/ Peter Gloudemans
F1News.nl

Update
Spyker F1 teambaas Collin Kolles heeft inmiddels bevestigd dat morgen de definitieve vervanger van Christijan Albers bekend gemaakt zal worden.

Loading