Albers 13e na moeilijke race

[photo1]Christijan Albers heeft misschien wel de moeilijkste Grand-Prix van het jaar in dertiende positie beeindigt. Teamgenoot Patrick Friesachter parkeerde zijn Minardi al in de beginfase van de race in de grindbak.

“Ik zal deze race niet snel vergeten”, aldus Christijan Albers. “De start ging erg goed. Ik wist één van de Jordan’s voor te blijven. Gedurende de race moet ik naar een andere motor mapping (afstelling) switchen waardoor ik motorvermogen verloor. Dat is ook de reden waarom Monteiro me zo gemakkelijk kon passeren.”

Na de race moet Albers even op de grond gaan liggen. De Minardi piloot had het zwaar en ter controle werd er ook een doctor bij geroepen.
“Toen ik uit de auto stapte was ik echt blij dat ik wat water kon nemen. Het was echt heel erg warm. De gordels in de auto zaten ook niet fijn, ze zaten erg strak.”

“Tegen het einde van de race raakte ik nog even van de baan toen ik de snellere bolides liet passeren. Ik raakte een curbstone en verloor een van de barge-boards. Dit betekende dat ik downforce verloor, de auto kreeg nog meer onderstuur, dit was duidelijk te zien in de rondetijden. Maar over het algemeen ben ik tevreden, ik heb de finish gehaald en heb erg veel geleerd.”

Paul Stoddart toonde zich ook tevreden.
“Albers heeft zich dapper geweerd. Hij heeft naar Minardi begrippen enkele snelle rondetijden op de klokken gezet. Jammer genoeg was het aerodynamische pakket niet meer optimaal toen hij een van de barge-boards verloor. Maar ondanks dat is het goed om in deze moeilijke condities de finish te pakken.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading