Albers moet mogelijk langer wachten op nieuwe Minardi

[photo1]Minardi teambaas Paul Stoddart is bang dat Minardi tijdens de Grand-Prix van San Marino nog niet over de nieuwe Minardi kan beschikken. Daarnaast maakt Stoddart zich ook zorgen over de snelheid van zijn team in verhouding tot de topteams.

“Ik maak er geen geheim van dat de aanpassingen die we voor de Grand-Prix van Australië hebben moeten maken een aanslag zijn op ons team”, aldus Paul Stoddart. “We zijn een klein team en ik ben bang dat dit extra werk ervoor gaat zorgen dat het ontwikkelingproces aan onze 2005 bolide verder zal worden vertraagd. Ik ben bang dat we de Minardi Cosworth PS05 nog niet in San Marino kunnen introduceren.”

Dit weekend was Minardi ongeveer 8 seconde langzamer dan de snelste bolides. In Formule 1 termen is dit een enorm gat, ook Stoddart begint zich nu zorgen te maken over de snelheid van de Minardi’s.
“De nieuwe reglementen hebben ervoor gezorgd dat wij ongeveer 3 seconde langzamer zijn dan vorig jaar. Dat was ook de bedoeling van de nieuwe regels. De auto’s in de top 10 zijn er in geslaagd om zonder uitzonderingen sneller te zijn dan vorig jaar. Dit baart me zorgen, het gat met Minardi en de topteams is nu enorm groot.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading